Case – tipuri constructive

Constructia de case pe structura de lemn este una din cele mai raspandite metode de constructie la nivel global, oferind o solutie economica, rapida, ecologica si sanatoasa de a construi locuinte cu certe avantaje fata de cele din materiale traditionale.

Avantajele constructiilor din lemn

  • Timp redus de executie: aproximativ 30-90 zile, in functie de marimea casei
  • Costul constructiei poate fi cu 40% mai mic decat pentru locuintele din zidarie
  • Coeficient ridicat de izolare termica si eficienta energetica crescuta (se reduce cu pana la 45% valoarea facturilor pentru utilitati)
  • Durabilitate si rezistenta
  • Certe beneficii pentru sanatate, datorita mentinerii umiditatii la un nivel optim si faptului ca lemnul reduce depunerea de praf

Sistemul de îmbinarea grinzilor
„lamba cu uluc”

CASELE DIN LEMN MASIV sunt realizate din grinzi cu grosimea de 45 sau 80 mm, îmbinate printr-un sistem realizat din asocierea unui profil iesit – lamba – cu care este prevazuta una dintre piese, cu un profil intrat – ulucul – apartinand celeilalte piese.

Îmbinarea pereţilor se realizează pe stâlpi sau prin sistemul „coadă de rândunică”, ambele sisteme asigurând o rezistenţă crescută, precum şi etanşeitate sporită faţă de intemperiile naturii.

Sistemul de îmbinare pe stâlpi

Sistemul de îmbinare „coadă de rândunică”

Grinzile sunt izolate cu materiale care permit obtinerea unei performaţe termice ridicate, atât vara, cât şi iarna.

CASELE PE STRUCTURă DIN LEMN presupun îmbinarea de stâlpi din lemn masiv și elemente structurale de legatură care au și rolul de suport pentru izolație.

Materialele izolatoare pot fi variate: insuflarea cu celuloză, lâna de lemn sau izolaţia bazaltică.

În funcţie de calitatea materialelor folosite, acest sistem constructiv permite obţinerea unui coeficient termic sporit, a unui randament energetic performant ce caracterizează o casă pasivă, cu pereţi respirabili.

Casă pe structură de lemn